Bedrägerierna allt fler

Bedrägerierna haglar över oss i det uppkopplade samhället. Kanske har du fått mejl från din bank där du uppmanas fylla i dina personuppgifter och någon kod? Eller från skatteverket? Det är ju bara det att varken banken eller skatteverket skickar sådana mejl. Men bluffmakarna ger inte upp, trots att många ser igenom deras påståenden. Allt för att lura dem som luras kan.

Att påstå sig vara banken är en klassiker men tidigare i år låtsades bedragarna vara från skatteverket – med extra tidig skatteåterbäring som lockbete. Tele2 är ett annat företag som har haft imitatörer och nyligen lyckades en storbedragare på Tradera lura till sig flera hundra tusen kronor.

Inför varje val haglar också en annan typ av utskick över Sverige. Nu senast har ett meddelande spritt sig, som påstås komma från liberala politiker. Budskapet är att man återigen ska reda upp problemen i den svenska skolan.

Det här är bedrägeri, sa skatteverket till aftonbladet redan i januari. Man uppmanade också de drabbade att polisanmäla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s